İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Oyuncu Rehberi
  3. Fortnite En İyi Görüntü Ayarları

Fortnite En İyi Görüntü Ayarları

Fortnite oyuncuları için en iyi görüntü ayarları ile performansınızı arttırabilir ve görüntü ayarlarını iyileştirerek düşmanları erkenden görebilirsiniz.

Fortnite En İyi Görüntü Ayarları

Fortnite oyununun her düzey sistemde rahatça çalışabilmesi için optimizasyon çalışmalarına önem verilmiştir. Buna rağmen bazı oyuncular oyunda kasma sorunu ile karşılaşabiliyor. Görüntü ayarlarında yapılan değişiklik ile kasma veya anlık fps düşmesi gibi sorunlar çözülebilir. Yapılan değişiklikler sonrasında bir miktar fps artışı sağlansa da oyun içerisindeki model kalitesindeki düşüş nedeniyle oyuncular rakipleri görme konusunda sıkıntılar yaşamaktadır. Fortnite en iyi görüntü ayarları yapan oyuncular fps değerini maksimum tutarken grafik kalitesinden de ödün vermeden rakiplerini kolayca görebilirler.

Fortnite En İyi Görüntü Ayarları

Oyundaki düşmanları rahatça farketmek için oyun içi grafik ayarlarında bir takım oynamalar yapılabilir. Bilgisayarındaki donanım özellikleri zayıf olan oyuncular bu ayarları yaparken fps kaybı yaşayabilir.

  • Fps limitini kaldırmak için kare hızı sınırı ayarını sınırsız olarak değiştirin. Ardından uzaktaki binaları görebilmek ve rakipleri erkenden farketmek için görüş uzaklığını uzak olarak ayarlayın. Eski bir ekran kartı kullanıyorsanız eğer bu ayarı orta seviyeye çekebilirsiniz.
  • Oyunun akıcılığını arttırmak için gölgeleri kapatın. Karakterlerin köşelerinin daha pürüzsüz görünmesini istiyorsanız kenar yumuşatmayı orta düzeye getirin. Kenar yumuşatma  ayarında yapacağınız değişiklik fps değerini doğrudan etkileyecektir.
  • Kaplama ayarını ekran kartı belleğinize göre değiştirebilirsiniz. 4 GB ve üzeri ekran kartı belleği varsa yüksek veya destansı olarak ayarlayabilirsiniz.
  • Oyun içerisindeki efekt kalitesini düşürmek hem düşmanları görmeyi kolaylaştırır hem de oyunun akıcılığını artırır. Efekt ayarını düşük olarak seçebilirsiniz.
  • Post Processing oyundaki çözünürlük kalitesini etkiler. En iyi performansı almak için bu ayarı düşük olarak seçin.
İlginizi Çekebilir :  Windows 10 Hızlandırma Rehberi

Nvidia ekran kartı kullananlar fps kaybını azaltmak için Nvidia denetim masası ayarları içerisinde değişiklik yapabilirler.

Fortnite Nvidia Ayarları

Herhangi bir takılma veya donma sorunu olmadan oynamak için ilk olarak 3D ayarlarının yönetilmesi bölümünde güç yönetimi modu ayarını maksimum performans tercih et olarak değiştirilmeli. DSR özelliği açık ise devre dışı bırakılmalı böylece ekran kartı kullandığınız monitöre göre ölçeklenecek ve ekran kartına binen yük azalacaktır. Yine Nvidia denetim masası ayarları içerisinde bulunan düşey senkronizasyon özelliği oyunu monitörünüzün desteklediği Hertz değerine sabitlerken input lagı azaltmaktadır bu ayarı kapatarak daha fazla fps elde edebilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap